MGP Venlo B.V. voorheen Metaalgieterij F. Peters & Zn bv
Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardig kernintensief gietwerk. Reeds in de beginfase van een project heeft men nauwe contacten met de klant om te adviseren op giet- en vormtechnologisch gebied. Naast gieten kan men ook terecht voor de productie van modellen en coquilles plus machinale bewerkingen en assemblage van het gegoten product. Hierdoor is men in staat een compleet eindproduct aan te bieden.

Historie
De gieterij is opgericht in 1951 door de heer F. Peters. De eerste jaren produceerde men coquillegietwerk in aluminium en messing. Het productiepakket bestond hoofdzakelijk uit bouwbeslag zoals deurkrukken, handgrepen enz. Naarmate het klantenbestand toenam kwam ook de vraag naar kleine en zeer grote series, wat uiteindelijk er toe leidde dat naast coquillegieten gestart werd met zand- en hogedrukgieten.

Vanwege ruimtegebrek verhuisde het bedrijf in 1976 naar het industrieterrein in Lomm, waar in de loop der jaren al weer verschillende uitbreidingen hebben plaats gevonden. In de jaren tachtig specialiseerde men zich steeds meer in zand- en coquillegietwerk. Door deze specialisatie werd uiteindelijk gestopt met drukgieten.

In de jaren negentig nam het bedrijf het besluit zich te distantiŽren van gietwerk in koperlegeringen om zich volledig te kunnen gaan richten op hoogwaardig aluminium gietwerk.

Momenteel bestaat het personeelsbestand uit ca. 40 personen. De directie wordt gevormd door dhr. Twan Vijgenboom als algemeen directeur en door dhr. Roy Peters als technisch directeur.

Algemeen
MGP Venlo is een gespecialiseerd bedrijf, dat zich als toeleverancier bezig houdt met het produceren van aluminium gietdelen.
Zij is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Venlo onder nummer 12032313.
© 2011 by MGP Venlo B.V.
Powered by CLIM.nl